Brev till Alice inför läsningen av Jane Austen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-04-18
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Annika Preis
ISBN
9788711739914
Brev till Alice inför läsningen av Jane Austen (e-bok)

Brev till Alice inför läsningen av Jane Austen E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2018-04-18

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
'Mitt kära barn! Min kära, söta lilla Alice, nu med svart och grönt hår. Hur ska jag kunna förklara Litteraturen, med stort L, för dig? Du är tillräckligt begåvad. Du kunde läsa när du var fyra år. Men sedan valde du, förståndigt nog, teven som ditt fönster mot världen.'

I 'Brev till Alice inför läsningen av Jane Austen', denna unika brevroman av Fay Weldon, vänder sig författaren till en fiktiv systerdotter, som protesterar mot att hon tvingas läsa Jane Austen på universitetet. Breven målar upp en bild av en komplicerad familjesituation, där den brevskrivande författaren inte träffat Alice sedan hon var två år gammal. Familjens gamla groll är dock något av ett sidospår, för det som Fay egentligen vill prata med Alice om, är Jane Austen. Varje brev tar därför även formen av en essä, med tankar kring Austens författarskap, liv och arv till kommande generationer. Vad är det som gör att hennes verk studeras nästan tvåhundra år efter hennes död? Varför är Jane Austen så oerhört viktig?

Fay Weldon, född 1931, är en prisbelönt engelsk författare och dramatiker från Birmingham. Hon har bl.a. tilldelats den ärofyllda brittiska imperieorden Commander of the Most Excellent Order of the British Empire. Weldon är kanske mest känd för sin populära roman 'En hondjävuls liv och lustar' från 1983.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Brev till Alice inför läsningen av Jane Austen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket välskriven och underhållande bok
    Kattis, 12 augusti 2021

    Författaren drar intressanta paralleller mellan JAs liv och händelser i JAs romaner och öppnar på det viset upp för ny förståelse för livet i slutet på 1700-talet - början på 1800-talet. Breven till Alice är underhållande berättelser/föreläsningar av en skickligt författare med faktakunskap bakom sin text. Paralleller som man som läsare inte hade kunnat föreställa sig, utan att få den hjälp som författaren ger. När man läser Jane Austens böcker är det lätt att tro att dessa endast är en roman... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Fay Weldon