Häxguldet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (122.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Häxserien (del 4)
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Malin Janlöv
Utgivningsdatum
2017-11-30
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788711796047

Häxguldet Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2017-11-30

Styckköp

131
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Häxguldet" är den fjärde delen i den spännande och magiska Häxserien. Följ med Ulv när han söker rikedom, ställs inför prövningar och faror i storstaden Stockholm.

Ulv har äntligen fått veta den gripande sanningen om sin mor, Anneli. Även om den är hemsk, känner han en lättnad över att slippa ovissheten. Tillsammans med sin nyfunne morbror, Tapio, befinner han sig på en färd tillbaka till gården där hans familj väntar otåligt.

Men återföreningen lyckas inte lugna Ulvs rastlösa själ. Stockholm lockar med löften om rikedom och lycka, och han kan inte motstå frestelsen att utforska dess möjligheter. Dock är verkligheten i staden långt ifrån drömmarna. Om han bara kunde lära sig att framställa guld skulle hans framtid vara säkrad. Han har ju sina krafter... och sin mors mystiska bok.

Maj Bylock (1931-2019) var en av Sveriges mest betydande och omtyckta barn- och ungdomsförfattare. Hon belönades bland annat med Astrid Lindgren-priset år 1990. Hennes många böcker har underhållit barn och unga sedan debuten 1964 och fortsätter att locka nya läsare än idag.

Häxserien utspelar sig i Värmland under häxprocessernas tid, slutet av 1600-talet och början av 1700-talet, då anklagelser för att vara häxa kunde kosta en livet. Under denna farliga tid får vi följa en mor och en son som inte bara har fått samma förmåga inom läkekonsten, utan även samma anklagelser riktade mot sig. De blir båda utpekade för att vara häxor.
Maj Bylocks häxserie består av sju böcker: Häxprovet, Häxans dotter, Häxpojken, Häxguldet, Häxkatten, Häxbrygden, och Häxdoktorn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maj Bylock