En plastpåse full med pengar (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Nordisk kriminalkrönika 10-talet
Utgivningsdatum
2018-10-05
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788711933251

En plastpåse full med pengar E-bok

av Diverse
E-bok,  Svenska, 2018-10-05

Styckköp

33
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den 14 oktober 2008 klockan 20.50 stoppas en mörkblå Volvo S-60 på Essinge brogata mitt i centrala Stockholm. Civilklädda poliser från söderortspolisens särskilda grupp mot yrkes- och livsstilskriminella (SYL) närmar sig försiktigt bilen bakifrån för att kontrollera föraren och passageraren. Det man hittar på golvet i bilen leder till en utredning med kopplingar till den grova organiserade brottsligheten, både i Sverige och utomlands.
Under ärendets gång kopplas en rad svenska och utländska myndigheter in för att hjälpa polisens utredare med att spåra det kriminella penningflödet från gatan till toppen av den kriminella hierarkin. Ärendet når sin kulmen med ett åtal mot sju personer som på ett eller annat sätt varit inblandade i penningflödets bana - från en plastpåse på golvet i en bil till källan, det kriminella ursprunget.
Det nya arbetssättet att jaga det som "svider mest" för de kriminella, deras pengar och egendom, var polisens enda möjlighet att sätta fast brottslingarna.
Utmaningen för polis och åklagare är klar: fortsätt att "follow the money".

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Diverse