Stadsfjäril: Barcelona Noir (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (297.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Helena Gezelius
Utgivningsdatum
2018-02-07
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788711934449

Stadsfjäril: Barcelona Noir Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2018-02-07

Styckköp

129
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I Barcelona finns två världar. En som turisterna älskar för dess höga puls, spännande arkitektur och goda mat. Men bara några gator bort finns en annan värld som är synlig för få - en mörkare som präglas av prostitution och droghandel. Dit hör Joanna. Men vad händer när hon försöker fly sitt öde och de båda världarna möts?

'Barcelona noir, enligt omslaget. Orden anger platsen för Malin Roca Ahlgrens stadsthriller men stämningen är värre än noir. Där borde ha stått "Barcelona black". Som i kolsvart. Huvudpersonen, Joanna, lever i det Barcelona som turister sällan kommer i kontakt med. Inte den vackra, pulserande och lagom spännande staden utan den farliga - ja, dödliga - med narkotika, prostitution och annan kriminalitet. Johanna är en av alla prostituerade som kommit dit från olika länder. Passet har halliken tagit. "Stadsfjäril" är en stenhård thriller men också en kvinnlig befrielsehistoria. Så brutalt och otäckt skrivet att det föder vrede i läsarens hjärta.' /Bengt Eriksson, Tidningen Kristianstadbladet.

'Malin Roca Ahlgrens hjältinnor är varken änglar eller horor. Men, om vi bara läser denna underbara roman, faller vi på våra knän och börjar dyrka skönheten som ett dogma. Vi börjar tro - och på riktigt - på liv och verklighet av de gestalterna hon porträtterar i Stadsfjäril. De är som fjärilar vid Guds andedräkt.' /Tidningen Kulturen

Malin Roca Ahlgren har själv varit bosatt i Barcelona i många år. Förutom romanen Stadsfjäril: Barcelona Noir har hon även skrivit boken 'Coolt med ADHD' och ett flertal bilderböcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Malin Roca Ahlgren