Vad är grooming (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (207.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Jens Bäckvall
Utgivningsdatum
2018-03-27
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788711954607
Vad är grooming (ljudbok)

Vad är grooming Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-03-27

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Grooming är när vuxna, oftast under falsk identitet, försöker skapa kontakt med barn på internet eller i sociala medier i syfte att utnyttja dem sexuellt. I Vad är grooming försöker psykologen Christianson och juristen Rogland att förklara hur förövarna går tillväga för att locka sina offer. Och även hur det påverkar barnen och deras framtida liv.
Kunskapen om grooming är generellt sett ganska låg i Sverige och därför försöker författarna genom olika rättsfall och forskning att avslöja och synliggöra hur förövarna arbetar. Boken vänder sig därför till en stor krets; både barn och deras föräldrar men även anställda inom socialtjänst och rättsvårdande myndigheter.

Sven Å Christianson (född 1954) är professor i psykologi vid Stockholms universitet.
Ulrika Rogland (född 1964) arbetade tidigare som domare och åklagare och har stor erfarenhet av brott mot barn, relationsvåld, sexualbrott och hedersvåld.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Särskild företrädare

    Ulrika Rogland

    Som advokat och jurist kan man inta en mängd olika roller. Den allra svåraste är den som särskild företrädare. Den särskilda företrädaren ska, istället för vårdnadshavaren, tillvarata barnets bästa under förundersökning och rättegång. När man får ...

  • Psykologi och bevisvärdering

    Sven Å Christianson, Marika Ehrenkrona

    Vittnet talade klart och tydligt, hade stadig blick och lämnade en detaljrik och sammanhängande berättelse. Dessutom var hon säker på sina uppgifter och hade konsekvent berättat samma sak mellan olika förhör.Är detta ett trovärdigt vittne och en t...