Resa i månljus (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (284.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Björn Löfgren
Utgivningsdatum
2018-03-27
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788711957080
Resa i månljus (ljudbok)

Resa i månljus Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-03-27

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Erzsi har lämnat sin förmögne man och gift sig med Mihály. Nu är paret på en romantisk bröllopsresa i Italien. Men redan första kvällen tar romantiken slut när Mihály lämnar Erzsi ensam på hotellet och ger sig ut på strövtåg i Venedigs magiska gränder.
Efter några dagar stöter han oväntat ihop med en gammal ungdomsvän från Ungern och gamla minnen och känslor väcks till liv. Den tvekan Mihály känner inför äktenskapet bubblar upp till ytan. Vilket resulterar i att han stiger på fel tåg och låter Erzsi ensam resa vidare.
Nu kan han ostört konfronteras med ungdomsåren och vännerna som format hans liv: den brådmogne sökaren Ervin, den äventyrlige och halvkriminelle János, och framför allt de säregna syskonen Ulpius, den dödsmärkte Tamás och hans oförglömliga syster Éva.

'En underbar klassiker som nu äntligen får komma ut på svenska. Resa i månljus är en roman som i likhet med Stefan Zweigs Världen av i går eller John Williams Stoner har alla förutsättningar att hitta en ny och stor publik.'
- Svenska Dagbladet

'Resa i månljus är en klassiker i den ungerska litteraturen och dess storhet ligger främst i berättandet. Szerbs språk är stillsamt flödande, återhållet men ändå inträngande och levande.'
- Norrländska Socialdemokraten

Antal Szerb (1901-1945) var en ungersk författare som skrev flera romaner och noveller. Resa i månljus skrevs 1937 och är en av den ungerska litteraturens mest älskade klassiker. Antal Szerb dog i ett koncentrationsläger i januari 1945.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Antal Szerb