La bicyclette bleue (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Franska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2019-08-05
Förlag
ER
Illustratör/Fotograf
Erik' Strøm
SAB
Hj
ISBN
9788723543059
La bicyclette bleue (pocket)

La bicyclette bleue

Pocket Franska, 2019-08-05
148
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Boken beskriver den unga hjältinnan Léas eskapader då hon tar sig mellan de ockuperade och fria delarna av Frankrike på sin blå cykel under andra världskriget. När andra världskrigets kaos och tyskarnas terror tar sig in i Frankrike är Léa Delmas 17 år. Hon är vacker, full av temperament och med stark aptit på livet och på män. Hon är en bortskämd flicka, men när faran hotar från alla håll tar hon modigt och moget ansvar för släktgodset och för sitt land. Hon blir "flickan med den blå cykeln", kurir i motståndsrörelsens hemliga armé. Och även kärleken blir mer än en mjuk lek med känslor.

Författaren Régine Deforges liv kantas av skandaler och provocerande texter. Hon var en stark kvinna som gick sin egen väg, och vars böcker har blivit bästsäljare och filmatiserats. Boken är förkortad och lättläst. Den inleds med en kort biografi över författaren och avslutas med övningar. Svåra/nya ord förklaras i fotnoter.

Lättläst på franska, nivå B1. Det innebär något längre texter med ca 800-1 000 ord med konkreta ämnen. För de yngre läsarna är böckerna illustrerade. Komplexa meningar som är längre och mer krävande, medan relationen mellan satserna är okomplicerad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. La bicyclette bleue
  2. +
  3. La vie á reculons

De som köpt den här boken har ofta också köpt La vie á reculons av Gudule (pocket).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om La bicyclette bleue