Erämaan taistelu (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Antal sidor
685
Utgivningsdatum
2020-03-04
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726071931
Erämaan taistelu (e-bok)

Erämaan taistelu (e-bok)

E-bok (EPUB), Finska, 2020-03-04
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

"Odottamattoman nuolen vaikutuksesta hetkeksi typertyneet Savon miehet asettuivat vastarintaan, torjuakseen hämäläisten hurjan hyökkäyksen. Tulinen tosiottelu leveni pitkin ahdetta; siellä kaikui huutoja ja kirouksia, miehiä jo voihkien kaatui ja koko sitä temmellystä säesti venheistä katselevain naisten avuton ulina. Mutta ylinnä soi Karmalan ukon riemahteleva yllytysääni: - Ajakaa järveen kuokkavieraat, juuri niin, näytetään nyt savakoille, mistä raja kulkee...!"

"Erämaan taistelu" on Santeri Ivalon historiallinen romaani, joka kertoo hämäläisten ja savolaisten kahakoista 1400-luvun Suomessa. Kaskeamista harjoittavat savolaiset aloittivat laajan muuttoliikkeen 1300-luvulla, mikä aiheutti konflikteja eri heimojen välille.

Santeri Ivalo (1866-1937) oli suomalainen kirjailija, toimittaja ja historioitsija. Ivalo kirjoitti erityisesti historiallisia romaaneja. Yksi hänen tunnetuimmista teoksistaan on 1880-luvun arvomuutoksia kuvaava romaani "Aikansa lapsipuoli", joka julkaistiin vuonna 1895.

Ivalo oli merkittävä toimittaja, ja hän oli perustamassa Päivälehteä vuonna 1889. Päivälehdestä tuli myöhemmin Helsingin Sanomat. Ivalo toimi sekä Päivälehden että Helsingin Sanomien päätoimittajana.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Erämaan taistelu