Iltapuhteeksi II (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2020-03-04
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726071986
Iltapuhteeksi II (e-bok)

Iltapuhteeksi II (e-bok)

E-bok (EPUB), Finska, 2020-03-04
85
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

"Sanotaan, että mielialat vaihtelevat ilmojen mukaan, ja liekö niinkin, vaan vaihtelevat ne vuorokaudenaikojenkin mukaan. Jos tapaa mielensä aiheettomasti alakuloisena ja sairaloisena, jos mietteet kulkevat surunvoittoiseen suuntaan ja mielikuvitus luopi tummahtavia kuvia, silloin tietää niiden mietteiden olevan iltamielen merkkejä, väsyneen, teränsä ja pirteytensä kuluttaneen sielun apeita mielialoja. Niitä ei aamu tunne, tuo terve, selväjärkinen, kirkaskatseinen aamu."

Santeri Ivalon novellikokoelma "Iltapuhteeksi II" sisältää oivaltavia novelleja ja tarinoita 1800-luvun Suomesta. Ivalon tarkkanäköiset havainnot ihmisistä ja ihmisten mielenliikkeistä ihastuttavat myös tänä päivänä.

Teos julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1895.

Santeri Ivalo (1866-1937) oli suomalainen kirjailija, toimittaja ja historioitsija. Ivalo kirjoitti erityisesti historiallisia romaaneja. Hänen tunnetuimpia teoksiaan on 1880-luvun arvomuutoksia kuvaava romaani "Aikansa lapsipuoli", joka julkaistiin vuonna 1895.

Ivalo oli merkittävä toimittaja, ja hän oli perustamassa Päivälehteä vuonna 1889. Päivälehdestä tuli myöhemmin Helsingin Sanomat. Ivalo toimi sekä Päivälehden että Helsingin Sanomien päätoimittajana.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Santeri Ivalo

Bloggat om Iltapuhteeksi II