Runot, Lyhyet kertomukset (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Utgivningsdatum
2019-07-15
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726072464
Runot, Lyhyet kertomukset (e-bok)

Runot, Lyhyet kertomukset (e-bok)

E-bok (EPUB), Finska, 2019-07-15

Styckköp

86
Ladda ned

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Aleksis Kiven "Runot, lyhyet kertomukset" sisältää nimensäkin mukaisesti runoja ja kertomuksia. Kansalliskirjailijamme runot ja kertomukset ovat jääneet pienemmälle huomiolle kuin Kiven näytelmät ja romaani.

Osa kokoelman runoista on julkaistu alun perin kirjallisissa aikakauslehdissä.

"Runot, lyhyet kertomukset" sisältää muun muassa Kiven kauniin, kuolemaa käsittelevän kertomuksen "Eriika".

"Yö nyt siivillänsä peittää maan, mutta suloiset on kesäyön siivet; hellästi, läpinäyttävinä väikkyyvät he laaksoissa pienien ruusuen päällä juotellen heitä kasteen hopea-helmillä. Peijais-talossa kaikki rauhassa lepäävät, rauha ihana ympäri sen tienoissa on; ei liiku pihlajoissa lehtikän."

Aleksis Kivi (1834-1872) oli suomalainen kirjailija. Häntä pidetään yleisesti yhtenä merkittävimmistä suomalaisista kirjailijoista. Hänet tunnetaan erityisesti romaanista "Seitsemän veljestä" sekä näytelmästä "Nummisuutarit".

Kiven on arvioitu olleen myös ensimmäinen suomalainen ammattikirjailija. Hän kirjoitti näytelmien ja yhden romaanin lisäksi myös lyhyempiä kertomuksia.

Kivi joutui elämänsä loppuvuosina Lapinlahden mielisairaalaan. Hänellä diagnosoitiin krooninen melankolia. Kivi kuoli sairastelun jälkeen vain 38-vuotiaana.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Aleksis Kivi