Kihlaus, Yö ja päivä (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Serie
Suomalaisia klassikoita
Antal sidor
50
Utgivningsdatum
2018-10-17
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726072495
Kihlaus, Yö ja päivä (e-bok)

Kihlaus, Yö ja päivä (e-bok)

E-bok (EPUB), Finska, 2018-10-17
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Kaksi yksinäytöksistä näytelmää

Kihlaus on tiivis tragikomedia vanhan kraatarin ja nuoren Eevan epäsuhtaisesta avioliittohankkeesta. Komediassa on neljä roolihahmoa; naimattomat Aapeli ja Eenokki, Aapelin kanssa avioliittoon aikova Eeva ja Aapelin oppipoika Jooseppi. Eeva on lähettänyt kirjeen, jossa ilmaisee suostumuksensa avioliittoon Aapelin kanssa. Todistajaksi kutsuttu Eenokki pitää puheen, jossa hän korostaa avioliiton olevan "hautaan vievä" sekä muistuttaa samalla Eevan joutuvan ajan lakien mukaisesti alistumaan miehensä määräysvaltaan. Puheen jälkeen Eeva tajuaa olevansa avioliiton myötä satimessa ja peruu suostumuksensa.

Yö ja Päivä kertoo kahdesta toisilleen vihamielisestä perheestä, Keimosta ja Mannilasta. Erilaisista näkemyksistä vihollisen torjumisessa alkanut vihanpito on jatkunut lähes 20 vuotta, mutta joka päivä riitapukarit joutuvat tekemään myös yhteisiä toimia kuten käymään nuotalla. Toraisat naapurit joutuvat nielemään vihansa, kun heidän lapsensa rakastuvat toisiinsa.

Aleksis Stenvall syntyi vuonna 1834 Nurmijärvellä Palojoen kylässä räätäli Erik Johan Stenvallin (1798-1866) ja Anna-Kristiina Hambergin (1793-1863) perheeseen.

Varojen puute pakotti Kiven keskeyttämään säännöllisen koulunkäynnin ja eroamaan kolmannelta luokalta 1852. Sen jälkeen hän jatkoi lukujaan yksityisesti ja pääsi ylioppilaaksi 23-vuotiaana syksyllä 1857. Ylioppilasvuotenaan 1857 Kivi päätti luopua pappishaaveista ja ryhtyä suomenkieliseksi kirjailijaksi.

Aleksis Kivellä ei ollut lainkaan säännöllisiä tuloja. Kivi kärsi elämänsä viimeisinä vuosina unettomuudesta ja pahenevasta alkoholismista. Rahapula, velat, kirjojen heikko menekki, professori Ahlqvistin ainainen kritiikki ja pakollinen maaseudulla asuminen masensivat Kiveä.

Aleksis Kivi kuoli 38-vuotiaana vuonna 1872 Tuusulassa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Aleksis Kivi