Hjärnhjälmen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-04-01
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726111460

Hjärnhjälmen E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-04-01

Styckköp

41

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I Hamburgs hamnkvarter fylls dagarna av larmet och bullret från ankommande skepp, varor som lastas av och på och sjömännens rop. På natten fylls gatorna av festglada män och kvinnor, sång, och fylla. Sällan ser man samma ansikten i nattvimlet två dagar i rad i kvarteren runt hamnen.

En kväll stapplar en förvirrad man in på Guldapan, som i hård konkurrens ses som områdets sämsta krog. Mannens innehav av en sjömansbok berättar att han arbetar till sjöss, och vilka städer han nyligen besökt. Men mannen vet inte vem han är, eller vart han är. Sjökaptenen Willie försöker få rätsida på mannens historia, han envisas med att förklara att han inte kan någonting om båtar och aldrig varit på havet.

Nyheten om sju mystiska försvinnanden börjar dyka upp, och advokaterna Sigurd Williams och Gustaf Ringe blir snart indragna i sökandet efter de sju affärsmännen.

Sture Appelberg (1885-1945) var en framgångsrik journalist och författare. Appelberg skrev ett antal romaner under sin produktiva karriär, och han anses vara en av Sveriges bästa deckarförfattare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sture Appelberg