Nora eller Brinn Oslo brinn (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (100.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Johanna Frid
Utgivningsdatum
2019-01-24
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726124002
Nora eller Brinn Oslo brinn (ljudbok)

Nora eller Brinn Oslo brinn (ljudbok)

(16 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-01-24
69
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 89 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När Johanna av en slump får reda på att hennes pojkvän ska träffa sitt norska ex Nora börjar svartsjukan gå som vågor genom Johannas kropp. Nora, som är vacker, norsk och älskad i sociala medier verkar ha allt. På nätterna, med pojkvännen Emil sovandes bredvid, går Johanna igenom allt som Nora lagt upp på Instagram. Johanna ser hur hon tröttar ut människorna omkring sig med sin svartsjuka, och hur hon förstör för sig själv. Samtidigt kan hon inte sluta, trots att hon långsamt gräver en grav för sin egen relation. Det enda som överskuggar svartsjukans stickande nålar i Johannas hud är smärtan från livmodern, som genomborrar hela hennes kropp.
I sin autofiktiva och svart humoristiska roman Nora eller Brinn Oslo brinn under söker Johanna Frid med skarp blick två av vår tids stora kvinno sjukdomar - Instagram och endometrios.

Johanna Frid, född 1988, är en svensk författare och lyriker bosatt i Köpenhamn. Frid har förmågan att beskriva sin samtid med en skärpa som få andra besitter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johanna Frid

  • Familieepos

    Johanna Frid, Gordana Spasic

    Av vad består en familj? Hundar och exkærester? Biologi, blod och papirer? Materiella ting som sommarhus, bord och stolar? Är familjen ett solitt begrepp eller utgörs den bara av en räcka slumpartade performativa handlingar? I sin debutbok Familie...

Bloggat om Nora eller Brinn Oslo brinn