Narkotika ur finsk synvinkel (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Nordisk kriminalkrönika 70-talet
Utgivningsdatum
2019-09-02
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726145748

Narkotika ur finsk synvinkel E-bok

av Diverse
E-bok,  Svenska, 2019-09-02

Styckköp

16

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Missbruket av narkotika i Finland började under 1930-talet. Det förekom i liten skala, och låg stadigt på samma nivå från år till år. Efter andra världskriget skedde dock en förändring, antalet brukare ökade och medelåldern på de som tog narkotika sjönk, från medelålders-, till yngre personer. Främst var det heroin som eftertraktades, men metodon och cannabis skulle komma in i bilden längre fram i tiden.

Under 1960-talet ökade antalet brukare ytterligare, och sjönk ännu mer i åldrarna. Polisen började få larm om unga tonåringar med narkotikaproblem, och bestämde sig för att tag i detta samhällsproblem med krafttag.

I denna artikel beskrivs narkotikamissbruket i Finland under 1900-talet, och hur polisen har arbetat för att minska mängden brukare och tillgänglig narkotika.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Diverse