Knutby ? sanningen och nåden (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (151.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Håkan Mohede
Utgivningsdatum
2019-04-18
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726183870
Knutby ? sanningen och nåden (ljudbok)

Knutby ? sanningen och nåden (ljudbok)

(2 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-04-18

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Knutby den tionde januari 2004. I en svensk församling mördas den unga pastorsfrun Alexandra Fossmo och grannen Daniel Linde skjuts, men överlever. Händelserna i Knutby och den tillsynes välfungerade församlingen kantades av sex, otrohet och manipulation som tillslut kulminerade i ett mord och ett mordförsök.

Vad hände egentligen i Knutby? Innan och efter den omtalade natten? Och vilka var människorna som kom att bli en del av Knutbydramat? I den första omfattande skildringen av Knutbydramat får vi följa församlingens utveckling från vanlig pingstförsamling till att bli ögats centrum i ett av Sveriges mest omskrivna mordfall. Jan Nordling ställer sig i Knutby - sanningen och nåden frågan om hur den religiösa och sektlika miljön i Knutby banade väg för mord och vilket ansvar pingströrelsen egentligen hade.

Jan Nordling är tidigare journalist och nyhetsreporter på TV4 Uppland med 30 års erfarenhet av nyhetsrapportering. Han bevakade händelserna kring Knutby från första dagen till rättegångens sista dag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »