Lill (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-09-24
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726211917
Lill (e-bok)

Lill (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-09-24

Styckköp

86

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I vad för slags äktenskap levde dessa män, som kallade sina hustrur för gummor och angoror? Som såg livets fulländning i en syntes av angoran, biffsteken och supen! Han tänkte inte att detta hos många kunde vara ett sätt att på svenskt maner dölja sina känslor, ty Gösta var själv i högsta grad svensk."

På tåget mellan Boden och Stockholm var resan längre än geografisk. Från natt till dag, från beredskapslivet till civilisationen. Alla unga män på tåget såg fram emot att komma hem till sina kärestor, och få en kort bild av hur livet var utanför kasernerna. Men Gösta undrar över vilken kärlek det är dessa män har för sina fruar och flickvänner. Hur kan de tala så nedsättande om kvinnorna de säger att de älskar?

Gösta är själv nyförälskad, och den unga dam som får hans hjärta att slå extra fort heter Lill. Men det är en osäker tid för kärlek. Ute i Europa rasar kriget, och snart kommer nyheten om att Tyskland har invaderat Danmark och Norge. Ska det unga paret lyckas hålla fast i varandra när oron växer och kriget snart kan vara över dem?

Ragnar af Geijerstam (1901-1946) var en svensk författare, manusförfattare och översättare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »