3 Kotoista tarinaa (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (10.4 MB)
Språk
Finska
Serie
World Classics
Inläsare
Ritva-Liisa Elivuo
Utgivningsdatum
2019-09-27
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726256956
3 Kotoista tarinaa (ljudbok)

3 Kotoista tarinaa (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Finska, 2019-09-27

Styckköp

19

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
J.H Erkko (1849-1906) (Juhana Heikki Erkko) ,oli tunnettu suomalainen kulttuurivaikuttaja, kirjailija ja runoilija, joka oli ammatiltaan opettaja. Hän teki matkoja ulkomaille: Englantiin, Saksaan, Itävaltaan, Italiaan, Monacoon, Ranskaan, Tanskaan, Sveitsiin, sekä kävi myös Egyptissä ja Palestiinassa. Erkko oli vankka suomalaisuusaatteen kannattaja, ja tuki mm. nuoriso- ja raittiusseurojen toimintaa. Hän rakennutti Tuusulaan Pekka Halosen suunnitteleman Erkkola-taiteilijakodin itselleen vuonna 1902. Erkko tuki myös suomenkielisten koulujen perustamista, koska hänestä oli tärkeää suomen kielen aseman parantaminen ja sitä kautta sivistyksen kehittäminen. Hän lahjoitti Tuusulan kirjastolle merkittävän kirjakokoelman.

Erkko on tehnyt runot useisiin tunnettuihin lauluihin, kuten joululauluun "No onkos tullut kesä" , "Olet maamme armahin suomenmaa", Hämäläisten laulu, Oskar Merikannon sävellykset Muistellessa, Merelle ja Laula tyttö. Hän sai kirjailijaeläkkeen, josta ei kuitenkaan ehtinyt nauttia.

Tälle äänikirjalle on valittu kolme "kotoista tarinaa", kokoelmasta Kotoisia tarinoita. Nuo tarinat ovat: 1. Kuinka syys muuttui kevääksi 2. Wiipurin rinkeli 3. Jättiläisen sydän.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av J H Erkko

  • Kootut Teokset I: runoelmia 1868-1885

    J H Erkko

    "No, onko tullut kesä Nyt talven keskellen? Ja laitetaanko pesä Myös pikkulinnuillen?" Katkelma J.H. Erkon runoelmasta "Jouluaatto" J.H. Erkon "Kootut teokset I" on lähes kuusisataasivuinen kokoelmateos Erkon runoista. Teos sisältää Erkon runoja j...