Svartsjuka utlöste mord (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (27.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Nordisk kriminalkrönika 90-talet
Inläsare
Anna Döbling
Utgivningsdatum
2019-08-13
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726269413
Svartsjuka utlöste mord (ljudbok)

Svartsjuka utlöste mord Ljudbok

av Diverse
Ljudbok,  Svenska, 2019-08-13

Styckköp

29

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Redan vid 20 års ålder hade Tommy dömts sju gånger för olika våldsbrott. Han kom från en trasig familj och hade som ung haft det svårt, och i tonåren hade han börjat missbruka olika droger. 1986 döms han en åttonde gång, för mord. Han får ett mångårigt fängelsestraff, som ska avtjänas på ett ökänt norskt fängelse.

Tommy hade svårt att anpassa sig till livet i fängelset, men kort efter hans ankomst påbörjades ett projekt vars syfte var att lära fångarna att fungera i samhället genom att genomföra enkla vardagsuppgifter. En av de anställda i projektet var Lise Marie Falstad, som var student vid Fängelseskolan.

Det dröjde inte länge innan Tommy förälskat sig i den unga kvinnan, som gjorde det tydligt att hon inte på något sätt besvarade hans känslor. Här berättar norsk polis om hur Tommys känslor skulle leda till ett uppseendeväckande grymt mord.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »