Auschwitz (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (10.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Historia
Inläsare
Håkan Mohede
Utgivningsdatum
2020-01-08
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726274615
Auschwitz (ljudbok)

Auschwitz (ljudbok)

av , Orage
(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-01-08

Styckköp

19

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Rudolph Höss anländer till den polska staden Oswiecim i maj 1940 för att skapa ett nytt koncentrationsläger på platsen för övergivna polska armékaserner. Det koncentrationslägret är Auschwitz och den 14 juni samma år anländer den första polska politiska fången till Auschwitz. Regimen är brutal. Mer än hälften av de första 20 000 polacker som skickas till Auschwitz dör inom 18 månader.
Vad var det för slags människor som var kapabla att skapa platsen för det mest omfattande registrerade massmordet i historien, där förfärliga övergrepp var vardag?
Världen har fortfarande svårt att förstå dem som begick hemskheterna i nazisternas utrotningsläger Auschwitz. Laurence Rees har intervjuat krigs-förbrytare från tyska, ryska och japanska läger och han förklarar hur mentaliteten hos många av de tidigare nazistsoldaterna han mötte var annorlunda.

HISTORIA är en serie om historiska händelser och personer som har fängslat och intresserat oss i generationer. I kortare artiklar och reportage får vi en inblick i historiens mest omtalade företeelser och ögonblick.

Ursprungligen publicerad av Orage, i samarbete med BBC.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »