Det grövsta brottet - Kidnappningen av Charles Lindberghs barn (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Världshistoriens största brott
Utgivningsdatum
2019-11-20
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Lisa Fransson
ISBN
9788726300901
Det grövsta brottet - Kidnappningen av Charles Lindberghs barn (e-bok)

Det grövsta brottet - Kidnappningen av Charles Lindberghs barn E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-11-20

Styckköp

19

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Charles Lindberg gjorde sig som ung ett namn genom att vara en ovanligt modig flygare, som först lyckades med att flyga över Atlanten. Men hans namn är också förknippat med något mycket mörkare, mindre känt - ett av de mest uppmärksammade brotten i amerikansk historia.

Den första mars 1932 försvinner Charles Lindbergs 20 månader gamla son, Charles Augustus Jr., från barnkammaren i familjens villa. Någon har ställt en stege mot husets yttervägg, och klättrat in genom fönstret till rummet där pojken sov. När försvinnandet upptäcks påbörjas den största människojakten i brottsbekämpningens historia - och världspressen följde polisutredningen minutiöst. Här berättas historien om kidnappningen, och det rättsliga efterspelet där en man som många ansåg vara oskyldig mötte döden för ett brott som ingen helt kunde bevisa att han begått.

Brian Dan Christensen (född 1970) är en dansk författare, lyriker och översättare. Christensens författarverk varierar mellan thrillers, diktsamlingar, romaner, biografier och true crime. Hans verk bär ofta spår av de många år som Christensen har bott i USA.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Brian Dan Christensen