Dådet i Vellinge (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (20.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ove Ström
Utgivningsdatum
2019-10-16
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726314878
Dådet i Vellinge (ljudbok)

Dådet i Vellinge Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-10-16

Styckköp

24

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Jag ska ta dig i morgon, och då ska jag göra mos av dig, din jävla jude."

En sommarkväll i skånska Vellinge så var Ilya Stupel ute på promenad med sin dotter och familjens hund. När de går förbi platsen i centrum där Vellinges unga nynazister brukar hänga så blir det genast en hotfull stämning. Ilya och hans familj har blivit trakasserade av nynazisterna i flera år, och han känner till dem väl.
Denna kväll blev hoten verklighet. Ilya Stupel blir misshandlad, varefter två av de unga nynazisterna plockas in av polisen.
Här berättas båda sidor av vad som hände denna kväll, och hur de två unga männens väg in i nazismen, och antisemitismen, såg ut. Vissa namn i artikeln är fingerade.

Anders Sundelin är en svensk författare och reporter. Sundelin har som journalist gjort flera hyllade reportageserier. Som författare levandegör han både samtid och historia på ett mästerligt sätt.

Det här är ett reportage om ett brott. Ingenting är påhittat. Grundmaterialet finns i form av förundersökningar och domar, men också i tidningsartiklar utredningar, böcker och många personer har intervjuats.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Sundelin