Kvinnogatan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Fröknarna von Pahlen (del 2)
Utgivningsdatum
2019-10-25
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726329001

Kvinnogatan E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-10-25

Styckköp

129
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 10 format & utgåvor
Angelas tid i läroverket i Stockholm är förbi, hon är sjutton år och står vid porten till vuxenvärlden. Angela började för sent i läroverket för att få några sanna vänner, när hon anslöt till klassen hade flickorna redan känt varandra i flera år och sedan länge format sina vänskaper. Nu ska Angela börja på hushållsskola, och där hoppas hon få en ny chans att finna kamrater.

Under Angelas tid i hushållsskolan återvänder Petra till familjens herrgård Eka. För Angela, som börjat se Petra mer som en äldre syster än en mor, blir separationen nästintill outhärdlig och hon funderar på att sätta sin framtid på spel för att återvända till det trygga hemmet.

'Kvinnogatan' är den andra boken i romansviten 'Fröknarna von Pahlen'.

"Angela gick långsamt ut ur Humlegården. När hon promenerade förbi ett bodfönster, såg hon en skymt av sig själv: en blåklädd flicka med en ljus halmhatt på huvudet. Ett ord dansade fram i hennes hjärna, det var det ord den gamla föreståndarinnan framställt så försiktigt: - Frihet.'

Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) var en svensk författare. Hennes författarskap är på flera sätt unikt, framförallt på grund av hennes skildringar av kvinnlig sexualitet och psykisk ohälsa under de första årtiondena under 1900-talet. von Krusenstjernas böcker är ständigt aktuella, och har hyllats av läsare i olika tider.

I romansviten 'Fröknarna von Pahlen' följer vi Petra, som vid 27 års ålder tar sig an att uppfostra sin bortgågne brors dotter Angela. Romansviten har hyllats, men också varit föremål för kontroverser och kulturdebatter i sin tid. Framförallt väckte svitens sexuella teman uppmärksamhet när de först utkom, under 1930-talets första hälft.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agnes Von Krusenstjerna