Av samma blod (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Fröknarna von Pahlen (del 7)
Utgivningsdatum
2019-10-29
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726329056
Av samma blod (e-bok)

Av samma blod (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-10-29

Styckköp

101

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Snart har ryktet om Angelas graviditet spridit sig över bygden. Adéle gick skadeglatt från gård till gård och berättade om familjen von Pahlens olycka. Samtidigt hittar Petra en gammal dagbok som skrivits av den förra ägaren till Eka, hennes faster Laura. I den avslöjas många familjehemligheter, som tidigare generationer försökt begrava.

Det dubbelbröllop som firats på Ekeby slutar snart med att de bägge fruarna överger sina män på deras gemensamma bröllopsresa. Agda och Frideborg återvänder till Eka, där de hjälper till med hushållet. Heta känslor vaknar mellan Agda och Angela. Petra hänger sig också till slut åt sin stora kärlek, arrendatorn Tord. Han slits nu mellan sin otrevliga fru Adèle, och hans älskade Petra. För att finna lyckan måste han fatta ett stort beslut, som kan kosta honom allt.

"Alltjämt sugande på de söta karamellerna gav hon sig av på landsvägen till Ekered. Hon ville vara den första att underrätta von Pahlens på Ekered om Angelas tillstånd. Säkert visste de ingenting. Sedan bröllopet hade de bestämt ej sett Angela, och då hade man ännu ingenting kunnat märka på henne. Hon hade väl haft ett snitt på sin klänning så att den dolt hennes hemlighet. Angela var slugare än någon kunde ana. Och den dumme Gotthard, som förälskat sig i henne! Han trodde väl att hon var en liten oskuld. Nej, oskulder växte inte på träd på Eka! Han kunde lika gärna ha nöjt sig med henne, Adèle."
I romansviten \"Fröknarna von Pahlen\" följer vi Petra, som vid 27 års ålder tar sig an att uppfostra sin bortgågne brors dotter Angela. Romansviten har hyllats, men också varit föremål för kontroverser och kulturdebatter i sin tid. Framförallt väckte svitens sexuella teman uppmärksamhet när de först utkom, under 1930-talets första hälft.

Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) var en svensk författare. Hennes författarskap är på flera sätt unikt, framförallt på grund av hennes skildringar av kvinnlig sexualitet och psykisk ohälsa under de första årtiondena under 1900-talet. von Krusenstjernas böcker är ständigt aktuella, och har hyllats av läsare i olika tider.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agnes Von Krusenstjerna