Händelser på vägen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-12-04
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726329070

Händelser på vägen E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-12-04

Styckköp

127
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I denna novellsamling finns tolv noveller av författaren Agnes von Krusenstjerna. I berättelserna möter vi människor från livets alla skeden, och von Krusenstjerna backar inte undan från att vidröra det svåra och tragiska i sina karaktärer. Från förlusten av det barn man en gång var, till fattigdom och död. von Krusenstjerna skildrar också livets små glädjeämnen och vänskap i sina noveller som har fängslat läsare i snart hundra år.

"Hon stod och mumlade liksom för att öva sig i att högt och säkert kunna uttala orden:
- Han är död. Han är död.
Det var så svårt att säga dem till denne unge man, som bara för några timmar sedan skilts från den döde, då han i festrus lockat gästerna vid ett stort middagsbord att skratta. Slutligen fattade vännen. Hon såg hur skräcken långsamt tändes i hans ögon, hur han öppnade och slöt handen, liksom för att hålla något kvar."

Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) var en svensk författare. Hennes författarskap är på flera sätt unikt, framförallt på grund av hennes skildringar av kvinnlig sexualitet och psykisk ohälsa under de första årtiondena under 1900-talet. von Krusenstjernas böcker är ständigt aktuella, och har hyllats av läsare i olika tider.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agnes Von Krusenstjerna