Att döda ett geni (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-12-11
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726340501
Att döda ett geni (e-bok)

Att döda ett geni (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-12-11
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

"Han smög mellan pelarna på stationen. Han måste komma undan Brahms agenter. De skulle kontrollera att han verkligen lämnade Wien.
De fanns överallt. I kön till tobaksbutiken. Bakom tidningar på bänkarna. I biljettkön. Han drog ner hatten djupt över pannan."

"Att döda ett geni" är en fängslande berättelse om komponisten Hans Rott, ett musikaliskt geni i det sena 1800-talets Wien. Han hade en strålande framtid framför sig, trots en bitter strid med tongivande kritiker och belackare som betraktade det nya med avsky. Men den största fienden skulle visa sig vara Rott själv.

Hans Rott möter kärleken, har en ovanligt modern kvinnosyn, och får en mentor i en av dåtidens stora tonsättare Anton Bruckner. Men Rotts vanföreställningar blir allt allvarligare i kampen för att få sin första symfoni antagen och framförd. Till slut inträffar katastrofen!

Ingvar Hellsing Lundqvist är en svensk författare och före detta gymnasielärare. Hans roman om kompositören Hans Rott har gjort stor succé i Centraleuropa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att döda ett geni