Gartru Grinds son (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-12-19
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726341645
Gartru Grinds son (e-bok)

Gartru Grinds son E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-12-19

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Familjen Grinds består av matriarken Gartu och hennes två söner. Erik som är först i följd att ärva den rika släktgården förlorar sin arvslott när han väljer att gifta sig med gårdspigan, Anna. Gartu bestämmer sig istället för att lämna över gården till sin andra son, Sven. Men när Sven och hans slösaktiga fru försätter gården i knipa faller ansvaret på Erik att rädda dagen. Erik som i sin tur lyckats tjäna ihop en förmögenhet på egen hand och hunnit bli en av sockens mer inflytelserika män. Samtidigt kämpar den stackars Anna med att hänga med i alla hans planer och att ta hand om barnen.

I denna Gotlandstrogna berättelse skildrar Anna Kajsa Hallgard det välbekanta landskapet och realistiska huvudpersoner som man än idag kan knyta an till.

Anna Kajsa Hallgard (1915-1995) föddes som Margit Olofsson och var en svensk författare från Gotland. Hennes debutroman En man finner sin väg utkom 1942 och därefter skrev hon under sin levnadstid ett flertal romaner och noveller. Anna Kajsa värnade särskilt mycket om lantbruket och hemorten och använde ofta den gotländska landsbygden som inspiration för sina verk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Kajsa Hallgard