Barnbarnen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-03-30
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726341669
Barnbarnen (e-bok)

Barnbarnen (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-03-30
73
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
David, Klara och lille Evert. Ja, och Davids syster Elsie förstås. Det är de som samsas på gården Gullbjerge. Kriget tog ut sin rätt, men nu börjar man äntligen komma på fötter igen. De stora bekymren har givit väg för vardagsproblem och det gamla vanliga.

David funderar på hur han ska få råd att köpa den där traktorn. Visst hade han kunnat sälja några djur - om han inte vore så förtvivlat fäst vid dem. Hustrun Klara känner sig ensam och osedd. Hon hade hoppats att det skulle bli bättre efter Evert föddes. Inte långt bort bor hennes andra svägerska, Valborg, som aldrig varit särskilt förtjust i Klara. Och Elsie, hon säger inte mycket alls. Är nöjd med att göra jobbet och dra sig tillbaka till sitt. Men nu kallas hon plötsligt iväg när en väninna ska läggas in på sjukhus och behöver hjälp hemma.

"Barnbarnen" är en levande skildring av livet och relationerna på en gotländsk familjegård i efterdyningarna av det andra världskriget.

Anna Kajsa Hallgard (1915-1995) föddes som Margit Olofsson och var en svensk författare från Gotland. Hennes debutroman En man finner sin väg utkom 1942 och därefter skrev hon under sin levnadstid ett flertal romaner och noveller. Anna Kajsa värnade särskilt mycket om lantbruket och hemorten och använde ofta den gotländska landsbygden som inspiration för sina verk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Kajsa Hallgard