Krigslyckan vänder (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (84.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
En värld i krig - berättelser om andra världskriget (del 5)
Inläsare
Björn Löfgren
Utgivningsdatum
2020-02-26
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726382358
Krigslyckan vänder (ljudbok)

Krigslyckan vänder (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-02-26

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Tyskarna och deras japanska allierade har framstått som oövervinnerliga. Sedan krigets början har axelmakterna gått från seger till seger, men hösten 1942 vänder det. På den lilla ön Guadalcanal i Stilla havet tvingar amerikanerna ut japanerna ur djungeln samtidigt som de återerövrar en viktig flygplats. På östfronten kör Hitlers enorma fälttåg fast vid Stalingrad, där Röda armén envist försvarar varenda gata och får en mäktig allierad i den ryska vintern.

På väg in i sitt fjärde a°r blir kriget råare. Med ständiga flygräder mot fiendens större städer försöker båda sidor genom terrorbombning få civilbefolkningen att tappa modet, och nazisterna bryter avsiktligt mot internationella avtal genom att låta sovjetiska krigsfångar dö av svält.

Femte delen i serien "En värld i krig" följer hur krigslyckan långsamt svänger från axelmakterna till de allierade.

"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden - tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av , Allt Om Historia