Stilla havet brinner (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (77.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
En värld i krig - berättelser om andra världskriget
Inläsare
Gert Lundstedt
Utgivningsdatum
2020-03-11
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726382532
Stilla havet brinner (ljudbok)

Stilla havet brinner (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-03-11

Styckköp

69
Ladda ned

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I maj 1942 cirklar amerikanska och japanska piloter över Korallhavet öster om Australien. Båda sidor försöker desperat lokalisera fiendens hangarfartyg. Till en början har amerikanerna turen på sin sida, men senare slår japanerna tillbaka. Det är första gången i historien som ett sjöslag utkämpas utan att de inblandade fartygen har kontakt med varandra.

Trots att drabbningen i Korallhavet slutar nästan oavgjord blir uppgörelsen ändå en strategisk seger för de allierade. Japans expansion hejdas. Kejsardömet pressas tillbaka mot hemlandet men lämnar död och lidande efter sig. Och vid krigsslutet försöker en grupp officerare sabotera själva kapitulationen genom ett kuppförsök.

I del 23 av serien "En värld i krig" skildras de blodiga striderna i Stilla havet.

"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden - tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av , Alt Om Historia