Romarna - Antikens supermakt (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (111.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Historiens vändpunkter (del 3)
Inläsare
Håkan Mohede
Utgivningsdatum
2020-04-07
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726382570
Romarna - Antikens supermakt (ljudbok)

Romarna - Antikens supermakt (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-04-07

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Efter sex års krig mot de galliska stammarna kunde Julius Caesar år 52 före Kristus konstatera att ännu en av romarrikets fiender kuvats. Nästan en miljon galler blev slavar, och Gallien blev ytterligare en provins i det växande romerska imperiet. Snart strömmade tonvis av galliskt spannmål och enorma skatteintäkter till huvudstaden, vars invånare levde väl på de lukrativa varorna från provinserna.

Allt hade förändrats, sedan förbrytare på flykt hade grundat Rom nästan fem århundraden tidigare. Den lilla staden på de sju kullarna hade med en oövervinnelig militärmakt och politisk skicklighet vuxit sig stor, och den romerska republiken kom att härska över ett rike, som sträckte sig hela vägen runt Medelhavet. Julius Caesar skulle några år senare bli brutalt mördad i senaten och den direkta orsaken till upprättandet av kejsardömet, under vilket galna härskare och makthungriga härförare med tiden slet sönder antikens supermakt inifrån.

"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden - tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av , Allt Om Historia