Ängel i grön klänning (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Utgivningsdatum
2020-09-16
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726411034
Ängel i grön klänning (e-bok)

Ängel i grön klänning (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-09-16
109
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Femtonåriga Ann-Ida och hennes bror Tom råkar ut för det värsta. Deras föräldrar dör plötsligt i en bilolycka. Risken att syskonen kommer att separeras till olika fosterfamiljer är överhängande och något som Ann-Ida inte skulle stå ut med.
I denna svåra stund får de kontakt med sin biologiska pappa Örn som de inte har någon tidigare relation till. Snart flyttar Ann-Ida och Tom till Örns flotta villa i Göteborg. Samtidigt som Ann-Ida ska lära känna sin nya familj och vänja sig vid det nya livet behöver hon bearbeta sorgen och saknaden efter sin mamma.

Anita Eklund Lykull föddes 1942 och är en svensk författare av ungdomsromaner. Hon debuterade 1991 och har sedan dess skrivit en rad utvecklingsromaner med flickor i huvudrollen. Eklund Lykulls böcker är nästan alltid förlagda i Göteborg och utspelar sig i nutid. 2008 blev hon belönad med Kulla-Gulla-priset för sin litterära gärning, som kännetecknas av en journalistisk iakttagelse, fyndiga dialoger och förmågan att poetiskt skildra det vardagliga.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anita Eklund Lykull