Bortom rimligt tvivel : Thomas Quick och rättvisan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (529.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Dan Bratt
Utgivningsdatum
2020-04-23
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726444445
Bortom rimligt tvivel : Thomas Quick och rättvisan (ljudbok)

Bortom rimligt tvivel : Thomas Quick och rättvisan Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2020-04-23

Styckköp

124

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad som är den slutgiltiga sanningen om fallet Quick blir kanske aldrig klarlagt. Kanske finns det tid nu att fundera över om det är rimligt att en dömd seriemördare går fri på det sätt som skett utan att man först gör en ordentlig ny prövning i domstol av skuldfrågan.

Christer van der Kwasts personliga åsikt är att rättsväsendet inte höll måttet när Bergwall beviljades resning och frikändes. Han menar också att de infekterade striderna om vad som är sant i Quickhistorien kommer att avklinga tids nog och då ersättas med en mer eftertänksam debatt.

"Bortom rimligt tvivel" är en ingående och systematisk genomgång av fallet Quick skriven av Christer van der Kwast som arbetade som åklagare under rättegångarna.

Christer van der Kwast, född 1944 i Stockholm, är en pensionerad överåklagare och författare. Han arbetade som åklagare i rättegångarna mot Thomas Quick och 2015 släppte han boken "Bortom rimligt tvivel". Syftet med boken var att ge en mer verklighetsanknuten bild av den juridiska hanteringen av fallet Quick.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »