De kallades terrorister (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (296.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Dan Bratt
Utgivningsdatum
2020-05-21
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726468670
De kallades terrorister (ljudbok)

De kallades terrorister (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-05-21

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den 11 september år 2001 drabbas USA av de terrorattacker som ska komma att förändra världen för alltid. I de omedelbara efterdyningarna väljer FN att ta i med hårdhandskarna och utfärdar sanktioner mot personer med misstänkta kopplingar till terrororganisationer. Tre av dessa är svenska medborgare som nu anklagas för samröre med al Qaida. Tillsammans med resten av FN:s svarta lista stämplas de som mänsklighetens fiender.

I Sverige blir det Anders Kruse, chef för Utrikesdepartementets rättssekretariat, som får i uppgift att hantera situationen. Han kastar sig in i de internationella förhandlingarna med ett tydligt mål: att ändra reglerna så att sanktionerna kan lyftas. Men när EU bestämmer sig för att införliva FN:s regler ställs han plötsligt även i en kamp mot klockan. Rättssäkerheten lever nu riktigt farligt - och måste till varje pris räddas.

Anders Kruse är en domarutbildad jurist och hedersdoktor i juridik vid Lunds universitet. Han har tidigare varit chef för Utrikesdepartementets rättssekretariat för EU-frågor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »