Autism inifrån: Speglingar av ett autistiskt vi (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (103.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
EvaMaria Oria
Utgivningsdatum
2020-04-21
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726468694

Autism inifrån: Speglingar av ett autistiskt vi Ljudbok

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-04-21

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad innebär det att vara autistisk? För många autister definieras det av att man är annorlunda. Men på vilket sätt?

I 'Autism inifrån' är det autisterna själva som berättar. Texterna har skapats som ett resultat av en grupp autistiska vuxnas diskussioner, där man delat med sig av egna erfarenheter och synpunkter. Här är det autisternas upplevelser av omvärlden som får ta plats, istället för det utifrånperspektiv som de flesta av oss är vana vid att höra. Att problem uppstår i möten med icke-autistiska personer är kanske inte så konstigt, när man väl förstår hur det inre livet skiljer sig mellan de båda parterna.

Boken är skriven av autister och vänder sig till alla som vill få en djupare förståelse för autism och dess innebörd. Samarbetet i gruppen har skapat ett autistiskt 'vi' - en gemenskap som nu kan spridas till andra autister som söker igenkänning, stolthet och inspiration.

Serena Hasselblad har studerat autism i femton år och varit ledare för projektet Autistiskt Initiativ. Dennis Hansson är litteraturvetare och journalist som även är utbildad inom foto. Tillsammans är de redaktörer för boken 'Autism inifrån'.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Autism inifrån: Speglingar av ett autistiskt vi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Både bredd och djup i texterna med välbehövligt in
    Anna, 4 maj 2020

    Mycket viktigt innefrån perspektiv som behövligt komplement till facklitteratur om autism. Autistiskt manifest som jättebra sammanfattande avslutning!Toppen! :) Jag rekommenderar denna bok varmt till alla!

Visa alla 1 recensioner