Det som inte syns (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Maskrosflickan (del 1)
Utgivningsdatum
2020-12-10
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726475180

Det som inte syns E-bok

E-bok,  Svenska, 2020-12-10

Styckköp

117
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När Allis är elva år funderar hon på självmord för första gången. Hon orkar helt enkelt inte med tillvaron längre. Så långt hon kan minnas har mamma och pappa druckit för mycket och bråkat. Efteråt är det hon som får bädda ner dem, torka upp blodet och städa undan. Mamma har sagt att hon inte får säga något i skolan, för då kan socialtjänsten komma och hämta henne. Till mormor kan hon inte ringa längre och moster har tröttnat på situationen. Så vad ska hon göra?

'Det som inte syns' är författarens egen berättelse om uppväxten som maskrosbarn. I sin självutlämnande biografi lyckas hon fånga hoppet såväl som förtvivlan i maskrosbarnens verklighet. Det här är den första delen i serien.

Marléne Lund Kopparklint är en svensk politiker och författare. Hon har varit kommunalråd i Karlstad och blev 2018 riksdagsledamot. I sitt skrivande inspireras hon av sin egen uppväxt. Hon har under flera år arbetat inom socialtjänsten med hemlöshet såväl som med alkohol- och drogförebyggande arbete bland barn och unga.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marléne Lund Kopparklint

  • Maskrosflickan

    Marléne Lund Kopparklint

    Allis är ett av de osynliga barnen, ett av dem som faller mellan samhällets skyddsnät. Hon verkar inte ha något val utan dras in i en våldsam spiral och en tillvaro som är fylld av misshandel, missbruk och kriminalitet. Hoten finns överallt, i hen...