Skam (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Mord i Frykeboda
Utgivningsdatum
2020-11-12
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726552041
Skam (e-bok)

Skam E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-11-12
127
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är sent 1800-tal och en ung kvinna hittas mördad i den lilla värmländska socknen Frykeboda. Hon har bragts om livet i sitt eget hem och det dröjer inte länge innan skvallret går varmt på kyrkbacken. Vem är den skyldige?

Uppdraget att hitta den våldsbenägne gärningsmannen går till länsman Nathanael Efraimsson och fjärdingsman Alfred Karlsson. Och det råder inte direkt någon brist på hemligheter i Frykeboda - något de snart ska bli varse. Invånarna gör allt för att undvika att hamna i skvallerkedjans skottglugg och särskilt under sådana tragiska omständigheter. Kommer länsman lyckas hitta mördaren?

'Skam' är en fiktiv roman som är baserad på det historiska Yngsjömordet.

Robert Warholm är en svensk författare från Karlstad. Hans debutroman 'Skam' utkom år 2017 och fick en uppföljare redan samma år.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skam. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rörig
  Cecilia Ekengren, 10 juni 2021

  Trots att jag kände till historien om Yngsjömordet, som denna bok löst bygger på, så tyckte jag att det var svårt att få grepp om historien. Författaren hoppar fram och tillbaka i tiden på ett sätt som gör det rörigt och svårt att hänga med.
  Om man vill läsa en riktigt bra bok, som handlar om det faktiska Yngsjömordet, så rekommenderar jag starkt "Djävulen hjälpte mig" av Caroline Eriksson.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robert Warholm

 • Ingenting att se

  Robert Warholm

  Carin har spenderat hela sitt liv i huset - ändå har hon aldrig sett övervåningen. Sedan barnsben har hon varit rullstolsbunden och när hon bad föräldrarna om hjälp uppför trappen hade de alltid samma svar. Där finns ingenting att se. Tiden går, C...

 • Synd

  Robert Warholm

  Utåt sett följer Frykeboda socken de tio kristna budorden till punkt och pricka. Men säg den fasad som aldrig spricker. Utan förvarning är det någon som bryter mot det femte budordet: Du skall icke dräpa. Syndarens offer är socknens klockare. Vem ...