Fest i barrikaderna (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-01-20
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726555226
Fest i barrikaderna (e-bok)

Fest i barrikaderna E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-01-20
101
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Lasse Steen är en ung och vänsterradikal journaliststudent i 70-talets Finland. Han är övertygad om att vara en kraft för förändring. En dag får han ett meddelande som lyder: ""Den kommunistiska rörelsen bestämmer var den behöver dig bäst. Och nu har vi bestämt att du ska söka jobb på Hufvudstadsbladet. Radio och TV behärskar vi. Nu ska tidningspressen infiltreras"".

Men Lasse vägrar offra sin journalistiska heder. När han istället söker sig till Radion möts han av stenhård kontroll, minsta invändning tystas och kritik av president Urho Kekkonen är förbjuden. Lasse tvingas bryta med sitt umgänge och sin kamp, och söker sig till Sverige där han får anställning på en lokaltidning. I sin exil konfronteras han av sina ideal, sin längtan till sitt hemland och kärleken.

Staffan Bruun, född 1955 i Helsingfors, är en finlandssvensk författare och Journalist. Han har tidigare varit korrespondent för både Aftonbladet och Expressen och har mottagit Snöspaden och Topeliuspriset, både för sitt journalistiska arbete. Som skönlitterär författare har han bland annat skrivit en rad populära deckarromaner om Journalisten Burt Kobbat. Fest I Barrikaderna är hans sjunde roman och hans första med Lasse Steen i huvudrollen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Staffan Bruun