USA:s presidenter (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (83.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Personer som förändrade världen
Inläsare
Joachim Bergström
Utgivningsdatum
2020-10-28
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726707663
USA:s presidenter (ljudbok)

USA:s presidenter (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-10-28

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den 3 november 2020 väljer amerikanerna landets 46:e president, världens mäktigaste ledare. Valsystemet är svårt att genomskåda - ibland har förloraren faktiskt fått flest röster, men inte flest elektorer. Det kan tyckas odemokratiskt, men systemet har utvecklats för att landets minst befolkade delstater också ska ha inflytande, och är lika gammalt som landets författning. I över 150 år har valet stått mellan kandidater från USA:s båda partier, demokraterna och republikanerna.

Donald Trump är nog historiens mest kontroversielle president, men inte unik i amerikansk politik, som alltid har lockat färgstarka och ibland direkt galna personer, och en del av hans föregångare har kollats korrupta, lögnaktiga och maktfullkomliga.

Här möter du ett urval av USA:s ledare genom åren.

'Allt om Historia' tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden - tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. 'Allt om Historia' är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Allt Om Historia

  • Tempelriddarnas sista hemligheter

    Allt Om Historia

    För historiker omgärdas medeltiden fortfarande av mystikens slöjor. Å ena sidan berättar källorna om maktlystna kungar och korrupta påvar som härskar i en tid då svält, sjukdomar och tankeförbud hör till vardagen. Å andra sidan börjar nobla idea l...

  • Historiens värsta katastrofer

    Allt Om Historia

    Vulkanutbrott, epidemier och jordskalv har vid flera tillfällen förändrat historiens lopp. Städer har försvunnit i aska, lava och lågor, eller ödelagts av pest. När digerdöden härjade i slutet av medeltiden dog omkring hälften av Europas befolknin...