Scrollzombies: hur beroendet av sociala medier styr våra liv (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (133.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Sven Rollenhagen
Utgivningsdatum
2021-08-04
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726780536

Scrollzombies: hur beroendet av sociala medier styr våra liv Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2021-08-04

Styckköp

85

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nästan alla gör det. Planlöst scrollar igenom sina flöden på sociala medier. Presidenter och vanliga medborgare, de flesta du känner och troligtvis även du själv. Utan att du egentligen har något mål med ditt handlande, rör sig fingrarna automatiskt över skärmen, och innehåll med allt från selfies till memes flimrar förbi i en hiskelig fart. Hur kommer det sig egentligen att skärmen ibland tycks vara viktigare än att lyfta blicken och närvara i det verkliga livet? Och vad innebär det att allt fler förvandlats till så kallade scrollzombies?

I 'Scrollzombies: hur beroendet av sociala medier styr våra liv' tar Sven Rollenhagen avstamp i den lavinartade användningen av sociala medier, och hur det påverkar människan såväl psykiskt som fysiskt. Paddnacke, sms-tumme och ökad psykisk ohälsa bland unga är några av de effekter som rapporterats. Även abstinensliknande besvär som kan liknas de man får vid andra former av beroenden. Men, är vi verkligen beroende? Och hur kan vi i så fall bli botade?

Sven Rollenhagen är socionom och specialist inom digitala missbruk. Han arbetar som rådgivare och föreläsare inom ämnet och har tidigare skrivit böckerna Datorspelsberoende (2013) och Mobikett (2015).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sven Rollenhagen