Stortjuvens pojke (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-10-13
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726874525
Stortjuvens pojke (e-bok)

Stortjuvens pojke E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-10-13

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Ris-Kajsa och döttrarna Anna-Sofia och Josefin har länge vandrat i kylan. Trötta söker de värme på Barkarbys gästgivargård, som ägs av en man som kallas för Älgen. De får stanna kvar om de i utbyte hjälper till på gästgiveriet och får jobb som pigor. Men inte Josefin. Älgen misstar nämligen henne för en pojke och eftersom Ris-Kajsa inte säger emot honom får hon därför bli stalldrängen Jonas.
På gården vantrivs Josefin och allt försämras när hennes enda vän och beskyddare, drängen Frans-Petter blir kallad till militärtjänstgöring. När hennes öde korsas med Lasse-Maja, den berömda stortjuven som sprider oro bland de rika i samhället, finner hon en väg ut ur mardrömmen. Lasse-Maja är nämligen känd för sina kvinnliga utklädningskläder. Lasse-Maja tar med sig Josefin i sin flykt från fienderna och trots motgångarna som de påträffar längs vägen blir de snart nära vänner.

Cannie Möller (1947) är en svensk författare som under sin karriär har skrivit ett flertal framgångsrika romaner för både ungdomar och vuxna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cannie Möller