Katarinas arv (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-09-22
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726915266

Katarinas arv E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-09-22

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Alla i byn vet vem Katarina är. Hon är oäktingen vars pappa var en kvinnotjusande predikant och vars mamma tog livet av sig i älven. Vore det inte för morfar Elis skulle hon aldrig stå ut. Det är kanske inte så konstigt att det därför känns som att framtiden rinner henne ur händerna när morfadern plötsligt går bort. Vad händer med henne nu? Kommer hon kunna fortsätta studera?

En överraskande upptäckt i matkällaren gör att Katarina till slut får flytta in hos sin moster Rut, som arbetar som hushållerska. Där tvingas hon göra rätt för sig, samtidigt som hon allt oftare får känslan av att vara i vägen. Hon förstår att Rut gärna vill gifta sig med sin husbonde Herman, men är han verkligen pålitlig? I närheten av gården bor den stilige Ola som Katarina blir förtjust i. Men hon kan inte helt sluta tänka på Jochen, den unge tysken som hon och morfar räddade en gång. Kommer han någonsin lyckas hitta henne?

Sonia Strömberg föddes 1929 och växte upp i det lilla sågverkssamhället Rundvik i Västerbotten. Genom att läsa kvällskurser skaffade hon sig tidigt en utbildning och flyttade sedan till Mölndal där hon arbetade som gymnasielärare under många år. När en hörselnedsättning tvingade henne att pensionera sig i förtid, bestämde hon sig för att skriva romaner. Det blev hela 19 böcker fram till hennes bortgång 2017.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sonia Strömberg