Grattis Gud (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-10-26
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726951363
Grattis Gud (e-bok)

Grattis Gud E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-10-26

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Lenny Strömberg är en ilsken, hatisk sextonåring. Skolan är meningslös och alla människor är idioter. Vreden tar han ut genom slagsmål, skolk och mobbning - och genom att skriva brev. Först till den pappa som han aldrig mött, sedan till andra adressater. Han skriver till Saddam Hussein, till Bert Karlsson och Madonna, skriver till dem som möjligen kan hjälpa honom att få rätsida på allt det som han inte förstår.

'Grattis Gud' är en rå och känslostormande brevroman, en på en gång tidstypisk och tidlös bok. Vi följer Lenny under åtta alltmer brutala månader, följer med in i en tillvaro fylld av våld och ångest, fördomar och svart humor. En tillvaro som Lenny både älskar och hatar: men vad händer när allting plötsligt ställs på sin spets?

Alexander Skantze, född 1972, är en svensk författare från Karlskrona. Idag arbetar han som dramaturg och lär ut film- och TV-berättande på Stockholms Konstnärliga Högskola. Debutromanen 'Grattis Gud' utkom 1993 och belönades med Författarförbundets Katapultpris.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alexander Skantze