Miljonen och andra bagateller (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-11-10
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726967036
Miljonen och andra bagateller (e-bok)

Miljonen och andra bagateller E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-11-10

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
För en familj som är så fattig som familjen Mendel finns det inte mycket mer att göra än att hoppas på ett mirakel. Av de nio barnen är det bara sju som har kläder och allt man lever på är potatis. Men en dag kommer en av sönerna hem med en fantastisk nyhet. Kanske är det nu allt vänder...

'Miljonen och andra bagateller' innehåller totalt tio stycken noveller, som på ett eller annat sätt tar en oväntad vändning. Vi får bl.a. träffa skomakarfamiljen som råkat bli med hund och en furste som inte är allt han utgett sig för att vara. Dessutom får vi följa med till den franska rivieran på en ordentlig rysk bondmiddag. Jascha Golowanjuk skriver med stor inlevelse och transporterar läsaren världen runt och tillbaka igen. En oförglömlig upplevelse för den som vill bli både underhållen och berörd.

Jascha Golowanjuk (1905-1974) var en svensk författare, musiker och skådespelare. Han föddes i rysk-uzbekiska Samarkand men kom till Danmark som 14-åring och studerade där vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Som dansk medborgare flyttade han sedan till Sverige år 1929 och fick sedermera även svenskt medborgarskap. Han medverkade i flera av Kar de Mummas revyer och blev så småningom en av de svenska bibliotekens mest utlånade författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jascha Golowanjuk