Farmor är galen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-12-31
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726967364
Farmor är galen (e-bok)

Farmor är galen E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-12-31

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Efter en lång flykt från Ryssland anländer Jakob tillsammans med sina fosterföräldrar, Far och Häxan, till Köpenhamn. De har kommit till Danmark för att återförenas med Fars familj. Men redan innan de nått sin slutstation får Jakob onda aningar. Han blir nämligen uppmanad till att uppföra sig ordentligt när han möter sin farmor. Hon är aristokrat, precis som Häxan, och accepterar inte vad som helst. Jakob tycker redan illa om sin farmor.

Vistelsen hos Farmor och farbror Fix blir en riktig ögonöppnare för hela familjen. Levnadsstandarden är förfärlig, ändå motsätter de sig alla försök att förbättra tillvaron. Är Farmor lite galen eller är det bara hennes blåa blod som spökar? Plötsligt känns det kaotiska Ryssland betydligt mer lockande för Jakob än det smutsiga boendet i Köpenhamn. De där bolsjevikerna kanske inte hade så fel trots allt...

'Farmor är galen' är en underhållande roman i dagboksform, som inspirerats av Jascha Golowanjuks egen ankomst till Danmark som fjortonåring.

Jascha Golowanjuk (1905-1974) var en svensk författare, musiker och skådespelare. Han föddes i rysk-uzbekiska Samarkand men kom till Danmark som 14-åring och studerade där vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Som dansk medborgare flyttade han sedan till Sverige år 1929 och fick sedermera även svenskt medborgarskap. Han medverkade i flera av Kar de Mummas revyer och blev så småningom en av de svenska bibliotekens mest utlånade författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jascha Golowanjuk