Livsberättelser om adhd och autism (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (139.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Maria Franceschi
Utgivningsdatum
2022-11-22
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788728516850
Livsberättelser om adhd och autism (ljudbok)

Livsberättelser om adhd och autism Ljudbok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-11-22

Styckköp

85

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Jag har sprungit hela livet. Äntligen får jag stanna.
Oron inom mig, känslan av att jag klättrar på väggarna skulle jag gärna vilja ha hjälp med - att få uppleva hur lugn och ro känns."

I boken Livsberättelser om adhd och autism får vi följa tretton personer som berättar hur det är att få en neuropsykiatrisk diagnos sent i livet, eller som önskar få en utredning. I livsberättelserna återkommer barndomens kamp i skolan, ett utmanande arbetsliv, sargad självkänsla, självmedicinering och svårigheter i familjeliv och relationer. Många vittnar även om ett spännande och rikt liv, om försoningen med sig själv och om sorgen, hoppet och modet att förändra.

Livsberättelserna följs upp av Lotta Borg Skoglund (docent och överläkare i psykiatri), Taina Lehtonen (legitimerad psykolog och specialist i neuropsykologi), Susanne Rolfner Suvanto (verksamhetsansvarig för Omvårdnadsinstitutet och praktiker vid Nationellt kompetenscentrum anhöriga) och Magnus Werner (återhämtningsstödjare), som förmedlar kunskap och reflektioner.

Livsberättelser om adhd och autism vänder sig till dig med egen npf-diagnos, till dig med misstanke om egen diagnos, till närstående och till dig som möter äldre med npf i ditt yrkesliv.

Boken är skriven i samarbete med Riksförbundet Attention - intresseorganisationen för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, anhöriga och yrkesverksamma. Redaktör är Caroline Jonsson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Livsberättelser om adhd och autism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  veronicas_bok_bak_liv, 2 december 2022

  Boken är skriven i samarbete med Riksförbundet Attention - en organisation för personer med NPF funktionsnedsättningar. I boken berättar 13 personer om hur det är att få en NPF diagnos sent i livet eller de som önskar få en utredning. De berättar hur deras kamp sett ut genom livet och hur det påverkat dem genom skola, arbete och relationer. Livsberättellserna följs dels upp av docent och överläkaren Lotta Borg Skoglund.

  Det här är en otroligt intressant bok, att få höra andra männis... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Caroline Jonsson

 • Trygga klassrum : kreativa metoder för goda samtal

  Caroline Jonsson

  I trean flög vi, i fyran kraschade vi. Nu i femman är de här för att se om vi kan laga planet och flyga igen. Elev om Unghästen De flesta pedagoger upplever dagar när det stormar i klassrummet. När klassens makthierarkier styr och tvivlet på det e...

 • Hej, det är jobbigt - till dig som är ung och vill prata anonymt med någon

  Caroline Jonsson

  Den här boken är till dig som är ung och vill prata anonymt med någon. Till dig som aldrig sökt hjälp och till dig med lång vårdjournal. Till dig som är tyst och till dig som berättat allt. Det är lätt att få tunnelseende när en mår dåligt. Att tr...