Postrån - tur och retur (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (26.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Nordisk kriminalkrönika 80-talet
Inläsare
Ove Ström
Utgivningsdatum
2022-10-07
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788728517505

Postrån - tur och retur Ljudbok

av Diverse
Ljudbok,  Svenska, 2022-10-07

Styckköp

40
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den 15 augusti 1980 rullar en nästan fabriksny Honda 750 ljudlöst in bakom postkontoret Malmö 28. Två ynglingar äntrar området utan att väcka någon större uppmärksamhet, trots att deras huvuden är täckta av både rånarluvor och motorcykelhjälmar. De väntar på att klockan ska slå 11 då postbilen som ska visa vägen in i postkontoret ska anlända.

Föraren till bilen blir misstänksam när han ser de båda ynglingarna. När personalen på insidan börjar öppna garagedörren åt honom stänger han den genast, en skugga bakom honom har gjort honom varse om att de unga männen har ondskefulla syften. När han vänder sig om står han öga mot öga med en av rånarna, och stirrar rakt in i hans kalla blick som syns igenom glipan i rånarluvan.

Polisen larmas, och rånarna försvinner. Men snart inkommer nya larm om liknande brott. Inom kort är polisen i fullskalig jakt på vad som bedöms vara två ytterst farliga män med allt att vinna och inget att förlora.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »