Lögnarens flickvän (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (369.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Hanna K Schmitz
Utgivningsdatum
2020-01-24
Förlag
Jentas
Översättare
John-Henri Holmberg
ISBN
9788742801277
Lögnarens flickvän (ljudbok)

Lögnarens flickvän Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2020-01-24

Styckköp

164

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
NOMINERAD TILL 2019 ÅRS EDGARPRIS I KATEGORIN BÄSTA KRIMINALROMAN

Will Hurley var en tilldragande, charmig och högpresterande student vid elituniversitetet St John"s i Dublin - och Irlands mest fruktade seriemördare. Efter att ha stalkat sina fem unga offer dränkte han dem i den stora kanalens leriga vatten. Will dömdes till livstid vid bara nitton års ålder och sitter inspärrad i Dublins centrala mentalsjukhus.

Den nybakade studentskan Alison Smith flyttade till Dublin för att plugga vid St John"s och föll snart handlöst för Will Hurtley. Hela hennes värld blommade upp ... och imploderade sedan när Liz, hennes bästa vän, blev kanalmördarens offer - och kanalmördaren själv visade sig vara killen som sovit i hennes säng. Alison flydde till Nederländerna och har på tio år inte satt sin fot i Irland.

Men när två unga kvinnor ännu en gång hittas döda i kanalen tar Will kontakt med kriminalpolisen, han hoppas att han ska kunna hjälpa dem lösa vad som ser ut som ett copycatmord. Will erkänner att han har något att berätta - men han är bara villig att göra det för en enda människa.

Det sista Alison vill är att dras tillbaka in i det förflutna hon ansträngt sig så hårt för att lämna bakom sig. Motvilligt återvänder hon till staden hon flydde från för att ännu en gång stå ansikte mot ansikte med mannen som dödade den kvinna hon skulle ha blivit.

Bara för att upptäcka att Will ända tills nu tigit om det värsta av allt.

En exceptionell thriller ... Howard håller läsaren trollbunden ända fram till den överrumplande och tillfredsställande upplösningen. - Publishers Weekly

Lögnarens flickvän tar oss med till Dublins kanaler i en roman som är fullproppad med psykologiska trick och som leker med temat "den stygge pojkvännen", i det här fallet synnerligen stygg. Vad tar man sig till när man inser att ens pojkvän är en mördare? - Electric Literature

En sofistikerad psykologisk thriller. ... Howards porträtt av den unga Alison som en smart tjej full av hopp står i skarp kontrast till kvinnan Alison, vars inre ljus har falnat av tragedier. Utforskningen av romangestalternas inre liv - deras svartsjuka, skuld och missriktade ädelmod - är lika fascinerande som kriminalberättelsen. - Shelf Awareness

Catherine Ryan Howard är författare och har legat på Irish Times och USA Todays bästsäljarlistor. Hennes debutbok, Nödsignaler, blev nominerad till utmärkelsen CWA New Blood Dagger 2017 och utsågs till "Bästa deckare" vid Independent Press Awards USA 2017. För närvarande studerar hon till en Bachelor of Arts-examen i engelsk litteratur vid Trinity College i Dublin och arbetar med sin fjärde thriller.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Catherine Ryan Howard