När änglar faller (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (323.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Helena Gezelius
Utgivningsdatum
2020-08-14
Förlag
Jentas
Översättare
Anna Strandberg
ISBN
9788742801970

När änglar faller Ljudbok

(2 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2020-08-14

Styckköp

164
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är januari 1901 dagen efter drottning Victorias död. Hela London bär sorg. På en välkänd kyrkogård i staden har två familjer valt att besöka sina familjegravar som råkar ligga intill varandra.

Redan vid detta första möte blir Gertrud Waterhouse chockerad av Kitty Coleman, iförd en elegant, blå klänning. Själv är hon svartklädd som konventionen påbjuder. Till skillnad från familjen Waterhouse, som håller hårt på de viktorianska idealen, är Colemans öppna för det nya seklets strömningar.

Men de jämnåriga döttrarna i familjerna finner varandra genast till de vuxnas irritation blir Maude och Lavinia bästa vänner, trots att de inte har mycket gemensamt.

Det är mot denna bakgrund, i en tid då landet lämnar den viktorianska eran för en gyllene edvardiansk epok, som Kitty Coleman försöker bryta sig loss från de konventioner som låser henne i det borgerliga hemmet. Men hennes längtan efter eget liv får katastrofala konsekvenser för henne själv, hennes man och dotter och i lika hög grad för familjen Waterhouse.

Av författaren till Flicka med pärlörhänge.

"Ett tragiskt, starkt och mycket välskrivet passionsdrama." - amelia

"Ingen kan väl ha missat Tracy Chevaliers förra bok, storsäljaren Flicka med pärlörhänge? Nu är hennes nya bok här, och jag har slukat den precis på samma sätt som hennes förra!" - Allas
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tracy Chevalier