Mrs Dalloway (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Elin Abelin
Utgivningsdatum
2016-02-11
Upplaga
1
Förlag
Viatone
Översättare
Else Lundgren
Originaltitel
Mrs Dalloway
Illustratör/Fotograf
Philip Alexius de Laszlo
Dimensioner
195 x 140 x 5 mm
Vikt
71 g
SAB
Hce
ISBN
9788771830507
Mrs Dalloway (mp3-skiva)

Mrs Dalloway

Mp3-skiva Svenska, 2016-02-11
249
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor
?Mrs Dalloway sade att hon skulle köpa blommorna själv.? Med denna berömda mening inleds romanen, som utspelar sig en vanlig sommardag i London i juni 1923, när Clarissa Dalloway förbereder inför en fest på kvällen. Under dagen händer olika saker som leder till reflektioner och associationer kring tidigare händelser. Hennes man är till hennes förtret inbjuden till lunch utan henne hos Lady Bruton, vars livliga luncher är välkända i de finare kretsarna. Hennes ungdomsförälskelse Peter Welsh, som precis har återvänt från Indien, kommer på besök och väcker minnen till liv från ett avlägset förflutet och hon spekulerar i om hon gjorde rätt val en gång i tiden, när hon valde mellan honom och sin nuvarande man. Hon minns också sin virila ungdomsvän Sally Seton, som hon hade en vänskap med som gränsade till en förälskelse. Har hon valt rätt liv eller har hon helt enkelt vissnat bort i en trivial borgerlig tillvaro? Vad denna roman inte har i yttre drama, har den i inre rikedom.
Mrs Dalloway är ett av de viktigaste litterära verken från 1900-talet. Boken filmatiserades 1996 med Vanessa Redgrave i huvudrollen och 2002 blev den relaterade romanen The Hours av Michael Cunningham, om tre kvinnor från olika generationer som påverkas av Mrs Dalloway, filmatiserad med Nicole Kidman som Virginia Woolf.
"Mrs Dalloway - innehåller några av de vackraste, svåraste, skarpaste och mest egensinniga meningar, som någonsin har skrivits på engelska - Det är ett av de mest gripande, revolutionära konstverk från 1900-talet." - Michael Cunningham, författare till The Hours
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mrs Dalloway
  2. +
  3. Hemtjänstmaffian : miljonsvindeln som förändrade äldreomsorgen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemtjänstmaffian : miljonsvindeln som förändrad... av Mira Hjort Klingberg, Karl Martinsson (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Virginia Woolf