Dianetik - Hur tanken påverkar kroppen (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
664
Utgivningsdatum
2007-10-01
Förlag
New Era Publications International
Originaltitel
Dianetics - The Modern Science of Mental Health
Dimensioner
235 x 156 x 40 mm
Vikt
1100 g
SAB
Cnc,Do
ISBN
9788776885175

Dianetik - Hur tanken påverkar kroppen

(14 röster)  |   Läs 11 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2007-10-01
196
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Dianetiken är ett äventyr. Den är en forskningsresa in i Terra Incognita, det mänskliga sinnet, denna stora och hittills okända värld ett par centimeter innanför våra pannben."
- ur Dianetik - Hur tanken påverkar kroppen

Dianetik innehåller upptäckter som hävdats vara av större betydelse än både hjulet och elden och boken har därför förblivit en bestseller i över 50 år. Och med över 20 miljoner tryckta böcker vilket skapat en rörelse som omfattar 100 länder, är den tveklöst den mest allmänt lästa och inflytelserika bok som någonsin skrivits om det mänskliga sinnet.

Här får man en fullständig beskrivning av det reaktiva sinnets uppbyggnad, denna tidigare okända källa till mardrömmar, oförnuftiga rädslor, upprördhet och osäkerhet som förslavar människan. Denna bok beskriver hur man blir av med det och därigenom uppnår något som människan tidigare bara drömt om: tillståndet clear.

Bland upptäckterna som beskrivs i Dianetik:

* Människans målsättning.
* Existensens dynamiska princip - sammanfattat i ett ord som motiverar alla levande varelser.
* De fyra dynamikerna - de drivkrafter som allt i livet bygger på.
* Det beskrivande överlevnadsdiagrammet - ett diagram som visar ens verkliga potential och hur man uppnår den.
* Upptäckten av det reaktiva sinnet och exakt vad det består av.
* De smärtsamma upplevelserna - engrammen - som finns i det reaktiva sinnet, och som kontrollerar och befaller en person att agera irrationellt, emot hans egna önskningar och målsättningar.
* Prenatala engrams inverkan på en - vad som hände innan man föddes och hur detta påverkat en ända sedan dess.
* Den fullständiga Dianetik-tekniken för hur du hittar och utplånar dessa skadliga erfarenheter, så att de aldrig påverkar dig igen, och avslöjar en person du alltid velat lära känna - dig själv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dianetik - Hur tanken påverkar kroppen
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 425 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Dianetik - Hur tanken påverkar kroppen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Enormt användbar
  Gert, 21 oktober 2021

  Jag blev förvånad när jag första gången använde de enkla stegen i boken i praktiken. En kompis blev av med ett gammalt trauma och kände sig mycket lättad. Jag vill definitivt hjälpa fler, och kommer att göra en av den vidareutbildningar som erbjuds.

 2. alla borde läsa den!
  MH, 9 september 2019

  Denna bok borde alla läsa! När man läst den förstod man verkligen hur och varför människor ibland beter sig på vissa sätt! Alltså verkligen en av de bästa böckerna jag någonsin läst

 3. Mycket intressant bok!
  Camilla, 8 september 2019

  Denna bok Dianetik handlar om sinnet och ger en förståelse till varför man själv eller andra människor ibland agerar oförnuftigt och irrationellt. Framförallt innefattar den också en metod som man kan lära sig att använda för att hjälpa andra och sig själv att få lättnad och ökat andligt välbefinnande i livet.

 4. Bästa boken jag har läst om sinnet
  Pirjo , 8 september 2019

  I den här boken får man första gången sunt information hur sinnet funkar och varifrån kommer alla hämningar, rädslor mm. Det bästa är att i boken finns en metod man kan använda för att bli av med alla negativa känslor som hindrar att leva lyckligare liv, nå sina mål osv

 5. Unik
  Karl Erik , 8 september 2019

  Unik till sitt innehåll då den är den enda bok som löser problem med sinnet. Och det sker varje dag.

 6. Den bästa bok jag läst
  Eva , 8 september 2019

  Fick svar på orsakerna till en massa olika problem jag har till exempel varför jag inte klarade av att hålla takten när jag spelade fiol, varför jag va så fruktansvärt blyg och rädd. Nu vet jag varför och hur jag hanterar det.

  Eva

 7. Väldigt lärorik och användbar information.
  Gunilla , 8 maj 2019

  Den här boken gav mig många insikter om hur våra sinnen fungerar och vad som gör att jag själv och andra runt mig uppför sig underligt ibland.

  Den förklarar hur saker och händelser från vår omgivning har hamnat inom oss och kan påverka oss utan vår kontroll.

  Det bästa är att det gav mig en teknik som jag kunde använda på mina vänner för att hjälpa dem med oförklarliga smärtor, rädslor och annat.

  Rekommenderar den verkligen till den som vill veta mer om sig själv och sina medmänniskor.

 8. mycket intressant bok
  Vanessa, 7 maj 2019

  Jag måste erkänna att boken överträffade min förväntningarna. Äntligen någon som kommer med svar som förklarar mycket! Mycket Intressant läsning.

 9. Mycket intressant
  Susanna, 5 maj 2019

  Förklarar varför människor beter sig som de gör i olika situationer. Den förklarar med exempel som man kan känna igen och förstå. Det finns också metoder för att lösa detta och det beskrivs i boken. Jag har själv testat med bra resultat.
  /Susanna

 10. Verkligen hjälper att förstå hur sinnet fungerar!
  Olga, 2 maj 2019

  Detta är en enda bok som verkligen hjälpte mig att förstå hur sinnet fungerar, varför ibland man beteer sig helt irrationelt och även varför man får återkommande somatiska sjukdomar (som är möjligt att undvika om man förstår orsaken).

 11. Omfattande
  David, 18 april 2019

  Omfattande text om hur sinnet fungerar. Boken är välkänd med inte så välkänd som den förtjänar. Vill man må bra och förstår sinnet är denna den absolut bästa boken. Har läst och använt metoden själv och jag mår toppen, är stabilare och mycket mer aktiv än tidigare!
  Kan även rekommendera DVDn baserat på denna bok.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av L Ron Hubbard